Originální písničkář Nikola Brasko hostem veřejné nahrávky!

18. únor 2013
Regionální scéna

Hostem veřejné nahrávky pořadu Regionální scéna bude v pondělí 18. února 2013 od 17:00 originální písničkář Nikola Brasko.

Nikola Brasko bude již pravděpodobně navždy patřit k mladší generaci českýchpísničkářů.

Nikola Brasko

Ve své tvorbě kombinuje osobitý styl parafrázovaných kořenů folku s upřímností milujícího, doširoka rozevřeného srdce čtenáře světové beletrie s duší cestovatele, kosmopolity, světoběžníka a příležitostného námořníka.

První album vydal v roce 2007 pod názvem Punk's not Folk, druhé, Odvrácená strana pláže, nahrál ve studiu Ondřeje Ježka Jámor o dva roky později.

A stejně tak CD Rodná hrouda v pořadí třetí, kde navíc ke spolupráci přizval poetickou raperku, rozkvetlou konvalinku, zpěvačku a výtvarnickou nymfu Bio Mashu, jež modulací svého hlasu, citem pro rytmus a žhavou slovní imaginací při spoluautorství některých textů Braskovy písně obohatí sugescí barev duhy, především pak barvy hnědé.

Důležitou novinkou je rovněž spolupráce se zpěvačkou, tzv. CD Marií, jejíž jemný hlas podtrhne hutnost Braskovy osobité zemitosti a fatální blízkost k rodné hlíně, kterou nezapírá a jíž se i v posledním CD Brasko neúnavně dotýká s testosteronovou něhou.

Kromě osvědčené akustické kytary a zvukových samplů je hudební doprovod obohacen novými nástroji, například v západním světě jen málo známým thereminem.

Do Radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové vás v pondělí 18. února v 17:00 hodin na veřejnou nahrávku zve autor pořadu Tomáš Peterka.

Pořad Tomáše Peterky Regionální scéna, ve kterém se představí písničkář Nikola Brasko, uslyšíte v úterý 26. února 2013 záhy po 19. hodině.


Zvětšit mapu
Spustit audio