Opravu náměstí v České Skalici provází problémy s dodávkami materiálu. Pokračuje ale podle plánu

18. duben 2020 10:26

V České Skalici na Náchodsku pokračují úpravy náměstí za víc než jednadvacet milionů korun. Začaly před několika týdny a potrvají do podzimu. I přes drobné problémy s dodávkami materiálu jdou práce podle původního harmonogramu.

„V současné době jsou provedena všechna podzemní vedení," popisuje aktuální situaci na náměstí v České Skalici stavbyvedoucí Karel Špelda.

Momentálně čeká na dodávku sloupů veřejného osvětlení.
„Kvůli koronaviru se zdržely, odhaduji tak o měsíc až o dva."

Čtěte také

Materiál aktuálně nestíhá dodávat ani lom, ze kterého vozí řezaný kámen. V tomhle případě jde o zpoždění zhruba dvou týdnů.
„Vedoucí z lomu nám slíbil, že ty dodávky už budou teď normálně probíhat. Takže by to mělo fungovat."

Stavební společnost kvůli zpoždění dodávek přeorganizovala práci, dělníci aktuálně dělají obvodové chodníky. V dalších týdnech dokončí například autobusovou zastávku. „Až bude zastávka hotová, začnou prestaurátorské práce na kašně a ve středu náměstí zahájíme i výkopové práce pro chodníky."

Oprava náměstí v České Skalici pokračuje i přes drobné problémy podle harmonogramu

Podle Karla Špeldy tím skončí nejnáročnější část zakázky, následovat budou vegetační práce a ke slovu se dostanou i památkáři.

Čtěte také

Ti se měli původně věnovat především kašně, nově se s největší pravděpodobností zaměří i na památník Boženy Němcové a sloup Panny Marie.

„Je to s nimi domluvené, protože aktuálně probíhá i restaurování kašny. Takže není problém, aby se také tyto práce uskutečnily při té stavební činnosti," vysvětluje vedoucí Odboru investic a správy majetku města Česká Skalice Jana Horáková.

Nad rámec původní smlouvy město zaplatí také digitální panel na autobusové zastávce. Ten poslouží k lepší informovanosti cestujících.

O kolik vícepráce stavbu prodraží, momentálně není jasné. Některé prvky totiž zase zlevní a následně bude potřeba provést zápočet.

Spustit audio

Související