Oprava starého chodníku, správně zalít se musí umět a problémy s černými skládkami. NEJ reportáže

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

V Hradci Králové momentálně stavbaři opravují chodník v ulici Jana Koziny. Jedná se o jeden z nejstarších chodníků, který ve městě je a pochází z 19. století. Projít by se po něm mohli lidé opět v polovině září.

„Finanční náklady na opravu chodníku v ulici Jana Koziny jsou 640 tisíc korun bez DPH. A všechny opravy jsou průběžně konzultovány s odborem památkové péče kvůli dalšímu vývoji," doplňuje náměstkyně ředitele Technických služeb Hradec Králové Šárka Nováková. A dodává, že práce by měly být hotové v polovině září.

Čtěte také

Jak zachránit zvadlé kytky po návratu z dovolené vám poradí zkušený zahradník František Hlubocký. Jeho rady a tipy v naší radioporadně. Zalévání je jedna z nejtíž naučitelných zahradnických prací. Pokud odjíždíme na dovolenou na týden, tak se skoro nic neděje. Protože každá rostlina je od přírody vybavena a připravena přežít kratší dobu sucha. A je to lepší, než ji přelít.

Takové to namáčení do lavoru s vodou, kde má kytka takříkajíc "nohy ve vodě", vede spíš k tomu, že kořeny uhnijí a kytička zahyne. Potom je už těžká cesta zpátky.

Čtěte také

Podle společnosti, která zajišťuje svoz odpadu v Hradci Králové, jsou černé skládky po městě stále velkým problémem. Lidé totiž nechávají povolat u kontejnerů odpad, který tam nepatří. Třeba i nábytek. Přitom v Hradci Králové je k dispozici hned několik sběrných dvorů.

„Na území města provozujeme čtyři sběrné dvory. Každý den v týdnu, včetně víkendů, je otevřen aspoň jeden z nich," říká ředitel Hradeckých služeb Martin Hušek. A dodává, že nejčastěji se u kontejnerů po městě povaluje objemný odpad.

autor: baj
Spustit audio

Související