Oprava okružní křižovatky na Brněnské provede dopravu v Hradci Králové očistcem. Kdy přesně?

18. duben 2018 09:10

Už v ve druhé polovině května odstartuje rozsáhlá oprava okružní křižovatky v Brněnské ulici v Hradci Králové. Na půl roku výrazně zkomplikuje dopravu na druhém silničním okruhu. Pro osobní auta policisté připravují po městě objížďky. Řidiči nákladních aut ale budou muset čekat v omezeních u opravovaných míst nebo do Hradce Králové přijet po alternativních trasách.

Kromě samotné okružní křižovatky v Brněnské ulici v Hradci Králové čeká oprava také oba příjezdy z ulic Sokolská a Gočárův okruh. Ředitelství silnic a dálnic, které je investorem stavby, vymění stávající podkladní vrstvy a následně položí nový asfaltový povrch.

Po opravě by měl být průjezd křižovatkou pro řidiče jenodušší, říká za Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl: „Zcela nově jsou v prostoru křižovatky navrženy podélné dělící prahy, kvůli zabránění nesprávné jízdy v pruzích. Prvky budou zhruba 30 milimetrů nad povrch a budou zdůrazněny osazením reflexních signálních terčů."

Okružní křižovatka bude zcela neprůjezdná ve směru z centra města. Přes den bude doprava řízena kyvadlově pracovníky stavby a v noci semafory. Pro osobní auta policisté připravili objízdné trasy přes ulice Náhon, Štefcova, Brněnská, Palachova a Zborovského.

Kruhový objezd (ilustr. foto)

„Na objízdných trasách budou dopravní opatření k lepšímu průjezdu, například na křižovatce ulic Brožíkova a Palachova bude zřízena provizorní okružní křižovatka. A také na frekventovaných křižovatkách bude k lepšímu průjezdu přizpůsobena světelná signalizace," říká za Policii České republiky Iva Kormošová. Horší to budou mít řidiči tranzitní dopravy. Ti se buď budou muset obrnit trpělivostí nebo využít alternativní trasy.

„Od Holic budete moc jet na Sezemice, dále na Pardubice, Opatovice, a dále třeba na dálnici D11 a nebo najet do Hradce Králové," popisuje Iva Kormošová.

Oprava okružní křižovatky v Brněnské ulici by měla podle informací Ředitelství silnic a dálnic skončit nejpozději v listopadu letošního roku. Náklady jsou vyčísleny na zhruba 60 miliónů korun.

Spustit audio

Související