Opět roste zájem o pobyty v českých kempech. Potvrzují to jejich provozovatelé na východě Čech

5. červenec 2021 09:25

V Královéhradeckém kraji čekají o tomto prodlouženém víkendu provozovatelé kempů velký nápor návštěvníků. A stoupá zájem také o další prázdninové pobyty. Například v autokempu Velký Vřešťov jsou momentálně na prázdniny volná místa v chatkách pouze na jeden nebo dva dny.

„Až do 10. srpna to máme úplně plné. Lidé se budou určitě ještě hlásit. I loni jsme měli strach, že se kapacita nenaplní, ale naplnila se," říká recepční autokempu Velký Vřešťov Jitka Hlavová.

Čtěte také

A dodává, že velký nápor turistů čekají o tomto prodlouženém víkendu.
„Ten je vždy největší. A tak máme s kolegyní docela zamotanou hlavu, protože se nahlásila strašná spousta lidí. Nevíme, jak to všechno zvládneme."

V těchto dnech očekávají největší návštěvnost i pracovníci v Autokempu Rozkoš na Náchodsku.

„Oproti období před nějakými 10 či 15 lety je největší zájem právě o ty červencové státní svátky, kdy kemp vykazuje nejvyšší návštěvnost. Potom už je dál návštěvnost stabilní, řekněme nějakých 1500 ubytovaných. Ale v tyto dny se dostáváme až na číslo 2000 ubytovaných na noc," doplňuje informace jednatel Autocampu Rozkoš Jan Šnajdr.

Čtěte také

Co se týče hradeckého kempu Stříbrný rybník, tak i tam počítají s řadou lidí.

„Na začátku prázdnin se dá očekávat, že tento prodloužený víkend bude úplně plno," říká vedoucí kempu Stříbrný rybník Denisa Erbanová.

A dodává, že už teď mají některá ubytovací zařízení na léto skoro naplněná.
„Chatky a ubytování v mobilhomech jsou opravdu rezervovány prakticky na celé léto. Jsou tam už jen dny, kdy se rezervace míjí, takže na 90 procent je pro tyto ubytovací kapacity plno."

Místa jsou prý ale například ještě pořád volná pro lidi, kteří dorazí se stanem.

Spustit audio

Související