Ondřej Klymčiw po těžké havárii už přemýšlí o startu na příštím ročníku Rallye Dakar!

8. listopad 2016

V pátek vysílá Český rozhlas Hradec Králové živě z Radiokavárny v Havlíčkově ulici za účasti diváků a posluchačů. Pátečním hostem 4. března byl po 10. hodině Ondřej Klimčiv - motocyklový závodník po návratu z Rallye Dakar.

Ondřej Klymčiw pochází z východočeských Řečan nad Labem. Je ženatý a má dva syny. Jeho život je úzce spjatý s motorkami, ale teprve před pár lety se začal naplno věnovat disciplíně, ve které se mu teď tak skvěle daří - navigační rallye.

Už jeho začátky byly korunovány úspěchy. Po výsledcích na tuzemských amatérských rallye začal objíždět i zahraniční podniky.

Odtud si vozil velmi dobré umístění.

Proto z kraje roku 2014 zkusil štěstí a podal přihlášku na nejtěžší závod světa - Rallye Dakar 2015, který se jede v zemích Jižní Ameriky.

Přijímacím dopisem začalo období tvrdého tréninku a odříkání. Snaha se však mnohonásobně vyplatila a Ondřej skončil jako nejlepší z Čechů na úžasném 20. místě, navíc získal cenu jako 2. nejlepší nováček závodu a 8. místo mezi amatéry.

V letošní Rallye Dakar měl však v 9. etapě pád, při němž si přivodil zlomeninu pánve, žebra a poranění plíce.

"Prasklo mi kus pánve, která se musela co nejdříve přišroubovat. Ale já jsem pozitivní a myslím, že to bude dobré," říká Ondřej Klymčiw, který už přemýšlí o startu na příštím ročníku soutěže.

Ondřej Klymčiw pod rukama fyzioterapeuta

"Je to další obrovská zkušenost, posune nás to dál mentálně i fyzicky. Doufám, že začnu co nejdříve trénovat," dodává.

S Ondřejem Klymčiwem se můžete setkat v naší Radiokavárně v pátek 4. března bude po 10. hodině.

Těšíme se na vás v radiokavárně nebo u vašich rozhlasových přijímačů.

Hezký poslech!

Spustit audio