Okurkový blahodárný koktejl k dobré hydrataci pokožky doporučuje v létě kosmetička Vlasta Libotovská

14. srpen 2021

Vysušená pokožka nebo naopak nadměrné pocení. Vaše pleť si zaslouží tu nejlepší péči, proto jí věnujte obzvlášť v letních měsících zvýšenou pozornost. Poradíme vám, jak na to. Péče o pokožku v létě není složitá, stačí dodržovat základní pravidla a používat kvalitní kosmetiku.

Kosmetička Vlasta Libotovská nám v radioporadně prozradila své rady na léto a dovolenou.

Čtěte také

„Hydratace je základem krásné a zdravé pleti. Není jí nikdy dost. Poradím vám blahodárný koktejl. Dejte si dva litry vody, do které nakrájíte na kolečka dvě okurky. Přidáte jeden vymačkaný citrón a můžete přistrouhat trochu zázvoru a zamíchat lžičku medu."

„Tento koktejl necháte celou noc louhovat a potom druhý den popíjíte. Okurka je nejen osvěžující, ale odbourává také tuky. Takže kromě hydratace vám poslouží i pro štíhlou linii."

Pitný režim je v létě hodně důležitý. Zejména senioři by na něj neměli zapomínat. Můžete si skleničky vody rozmístit po bytě, abyste se nezapomínali napít. Protože pocit žízně by nikdy neměl nastat.

Čtěte také

„Doporučuji vzít si nějaký měkký ručník, namočit ho do studené nebo minerální vody a dát si jej na 5 minut na obličej. Pleť se nasaje vodou, člověk se osvěží a můžete k tomu popíjet okurkovou vodu. Nebo je dobré se potřít kostkou ledu, kterou jistě má každý v ledničce. To také vypne pleť."

„Dobré je přes léto také využívat šťávu z ovoce. Léto je přeci sezóna, kdy se ovoce uradí spousta. Můžete se také touto šťávou z čerstvého ovoce potřít, necháte působit 10 až 15 minut a smyjete ji. Potom si na pokožku nanesete krém."

Čtěte také

Vhodné je zavést si ranní rituál, kdy si pleť nasytíme vodou.

„Vstaňte si o 5 až 10 minut dříve, namočte si plenu nebo ručník do studené vody, kdo má mestnější pleť, může si ještě do vody vymačkat citrón. A přiložte si na pleť. Potom setřete a nanesete krém."

„A kdo má hodně problematickou pleť, může si připravit takzvanou drožďovou vodu. Stačí si půl kostky droždí nebo-li kvasnic rozmačkat ve vodě, kterou si potom přiložíte na pokožku."

Celou kosmetickou radioporadnu s Vlastou Libotovskou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související