Okresní hodina z Náchoda. Představujeme lídry kandidátek pro komunální volby

26. září 2018 19:05

5.a  6. října nás čekají komunální volby a rozhodneme tak o tom, kdo v příštích čtyřech letech povede jednotlivé obce a města. Představíme vám lídry politických subjektů, které se o hlasy voličů uchází v okresních městech Královéhradeckého kraje. Dnes pokračujeme Náchodem. 

9 lídrů politických stran, hnutí a uskupení, které v Náchodě v nadcházejících komunálních volbách kandidují, jsme se zeptali na 3 otázky. První otázka je: Co je největším problémem vašeho města a jak byste ho řešili? Další otázka zněla: Jak byste urychlili zahájení stavby obchvatu Náchoda? A poslední otázka je následující: Jak byste využili areál bývalé textilky Tepna, který město nedávno odkoupilo?

RESPONDENTI:
Jan Birke (ČSSD, lídr kandidátky v Náchodě)
Roman Florian (SPD, lídr kandidátky v Náchodě)
František Majer (STAN - koalice s ODS, lídr kandidátky v Náchodě)
Soňa Marková (KSČM, lídr kandidátky v Náchodě)
Pavla Maršíková (KDU-ČSL, lídr kandidátky v Náchodě)
Denisa Pokorná (Nez-Pir-Zelení, lídr kandidátky v Náchodě)
Jiří Prokop (ANO, lídr kandidátky v Náchodě)
Věra Svatošová (TOP 09-Volba Náchoda, lídr kandidátky v Náchodě)
Tomáš Šubrt (Patrioti města Náchoda, lídr kandidátky v Náchodě)

Okres Náchod leží na severovýchodě Královéhradeckého kraje na území mezi Krkonošemi a Orlickými horami. Na severu a východě je státní hranice s Polskem, na západě sousedí s okresem Trutnov, na jihu s okresy Hradec Králové a Rychnov nad Kněžnou. Svojí rozlohou 852 km2 je nejmenším okresem Královéhradeckého kraje.

Přímo v Náchodě žije podle Českého statistického úřadu přes 20 tisíc obyvatel. V letošních komunálních volbách v tomto městě kandiduje 242 lidí, z toho 74 žen. Nejstaršímu kandidátovi je 85 roků, nejmladšímu 22 let. Průměrný věk lidí na kandidátkách je lehce přes 48 let. Je to zhruba o rok víc, než v celém náchodském okrese.

Celý předvolební pořad si můžete poslechnout ze záznamu:

autor: Český rozhlas Hradec Králové
Spustit audio

Související