Ohnivá pánev čerta Šmajstrla (podle Vladislavy Dejmkové) 28.6.2008

Suroviny:
200 g kotlet bez kostí, 400 g kuřecích řízků, 200 g klobásky, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce, 4 střední cibule, 6 stroužků česneku, 200 g žampionů, 50 ml olivového oleje, 2 chilli papričky, pórek, 100 ml piva, 1 kelímek strouhaného křenu, sůl, mletý pepř

Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka. Žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky. Papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky a česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, vyjmeme na talíř a do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme papriky, žampiony a restujeme 3 - 5 minut.
Zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky nebo lžičku chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme. Pak přidáme plechovku fazolí, podle pořeby i s troškou nálevu, a prohřejeme.
Okořeníme podle chuti a podáváme na pánvi ozdobené jemnými kolečky pórku a hustě posypané čerstvě nastrouhaným křenem.
Příloha: hranolky nebo americké brambory, stačí také jen pečivo

Vaříme s Habadějem v sobotu 28.6.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.