Od pondělí má být omezený počet lidí na akcích. Například sportovní utkání budou bez diváků

2. říjen 2020 11:01

Od pondělí 5. října 2020 by podle ministra zdravotnictví mělo dojít k omezení účasti diváku na sportovních a kulturních akcích. Opatření by podle ministra měla trvat 14 dní. Například hradečtí fotbalisté se proto připravují na omezení příjmů z vybírání vstupného. 

Čtěte také

„Momentálně pracujeme s tím, že pořádně nic nevíme. Musíme čekat na oficiální opatření ministerstva zdravotnictví a potom na oficiální protokol od Ligové fotbalové asociace," reaguje mluvčí FC Hradec Králové Michal Petrák na vyjádření ministra zdravotnictví o sportovních akcích bez diváků.

Pokud by opatření trvala více než dva týdny, museli by situaci řešit jako na jaře.
„Byli jsme připraveni nabídnout divákům kompenzaci v podobě slevy na permanentku na novou sezónu. Máme takovou výhodu v nevýhodě. Protože kvůli stavu stadionu a plánované rekonstrukci prodáváme permanentky jen na podzim. Takže jsou levnější a platí jen na podzimní část."

Zatím vedení FC Hradec Králové prodalo 300 permanentek.

Nařízení ministerstva zdravotnictví by se dotkla i basketbalových zápasů.

Čtěte také

„Musí se každou čtvrtinu a každý time out dezinfikovat míč. Soupeři by se neměli potkávat ve foyeru a v šatnách. Hráči by neměli být ve styku s diváky. Takže to bude trošku organizačně náročnější. Ale co je horší, jestli se bude od pondělí hrát bez diváků, tak je to velká škoda. Protože jsme půl roku nehráli a diváci se těší. Ta hra potom pořádně nebaví ani samotné hráče," dodává prezident basketbalového klubu Sokol Hradec Králové Miroslav Volejník.

Omezení počtu lidí na vnitřních akcích bude mít dopad i na Kongresové centrum Aldis v Hradci Králové.

„Je to jednoduché. Protože nám vychází, že denně se koná 1,2 až 1,4 akce, tak do konce roku to činí něco kolem 90 až 95 akcí. Komunikujeme s pořadateli celkem velmi intenzivně. A tam se to řeší dvěma způsoby. První je, že se akce zruší. A druhá možnost je, že se akce přesune," doplňuje ředitel Tomáš Faltus.

Podle něj by kvůli zrušenému programu přišli o několik milionů korun.

autoři: Eliška Horáková , baj
Spustit audio

Související