Od neděle 8. března změní některé regionální vlaky v kraji časy odjezdů

22. září 2010

Od neděle 8. března změní některé regionální vlaky v kraji časy odjezdů. Na některých tratích budou vlaky zastavovat i v zastávkách, kterými dosud projížděly. Vlaky dálkové dopravy zůstávají bez výrazných změn. Osobní vlak z Týniště nad Orlicí do Holic pojede od neděle o tři minuty dříve, tedy už v 5 hodin 4 minuty. V Holicích, kam vlak dorazí nově v 5:24 bude návaznost na vlak do Moravan. Spěšný vlak z Broumova do Starkoče s odjezdem v 6:02 a spěšný vlak ze Starkoče do Broumova s odjezdem ve 14:42, nově zataví také v Hrnově-zastávce. Důvodem je zajištění přestupu na autobus do Stárkova. Osobní vlak z Teplic nad Metují do Trutnova z odjezdem v 6 hodin 31 minutu nově zastaví také v Trutnově-zastávce.

V dálkové dopravě jde pouze o minutové posuny některých vlaků, uvedly České dráhy.
Při poslední významnější změně jízdních řádů loni v polovině prosince České dráhy v regionu posílily spojení Trutnova a Broumovska s Hradcem Králové. Z krajského města do Trutnova začaly jezdit dva páry nových spěšných vlaků. Do Broumova nově jezdí ve dvouhodinových intervalech spěšné vlaky, které navazují na rychlíky z Hradce Králové.
Celkový rozsah regionální vlakové dopravy v hradeckém kraji je letos stejný jako loni. Ročně se vlaky v kraji sveze asi 16,5 milionu lidí. Hradecký kraj regionální vlakovou dopravu ročně dotuje více než 300 miliony korun.

Spustit audio