Ochotníci z Chrastavy pobaví diváky na premiéře

14. únor 2018 10:44

Premiéru tragikomedie o ženách „Nejstarší řemeslo aneb Jsi tak mladá, jak se cejtíš“ uvidí dnes 14. 2. návštěvníci kina v Chrastavě na Liberecku.

Hrát pro ně bude tamní spolek ochotníků, který založila a vede herečka libereckého Divadle F. X. Šaldy Jana Hejret Vojtková, která se do Chrastavy přestěhovala. Mezi amatérskými herci jsou učitelé, laborantka, ale třeba i ředitelka školy. Všichni mají jedno společné - lásku k divadlu, píli a zarputilost. Na představení se totiž připravovali celý rok.

V dámu s děrovanými silonkami a lodičkami se promění i amatérský herec a gymnazijní učitel Jakub Ouhrabka: „Nevadí mi, že ze mě režisérka udělala ženu. Na podpatcích se mi chodí špatně.“

Divadelní spolek vznikl v Chrastavě 5. února 2014. „Před čtyřmi lety jsme měli zhruba jednadvacet členů,“ vysvětluje režisérka a herečka Jana Hejret Vojtková a pokračuje: „Spolek jsem založila i protože jsem chtěla, aby hráli víc srdcem.“

Představení Nejstarší řemeslo začne v chrastavském kině dnes v devatenáct hodin, reprízu odehrají ochotníci na začátku června na Chrastavských slavnostech.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio