Očekávané komplikace na silnicích se dostavily v plné míře

28. červen 2003
Vysílání v Chorvatsku 2009

Jen třicetikilometrovou průměrnou rychlostí se k vytouženému moři blížili v sobotu odpoledne turisté po hlavních silničních tazích kolem Plitvických jezer nebo po Jadranské magistrále. Stání v kolonách aut navíc komplikovalo nepříjemné teplo, mírné ochlazení předpovídají meteorologové až na dnešní noc.

Turisté, mířící na pobřeží Jadranu, si v sobotu přes den "užili" - pravděpodobně se koupali ve vlastním potu. Na přístupových trasách k mořskému pobřeží se totiž tvořily dlouhé kolony aut, které se pohybovaly průměrnou rychlostí kolem třiceti kilometrů v hodině. Hustý provoz hlásila Policie i z hraničních přechodů, situace by se alespoň částečně měla uklidnit v pondělí.

Ty, kteří cestu zvládli, čekala ale aspoň jedna pozitivní zpráva - volných ubytovacích kapacit bylo v sobotu navečer stále ještě relativně dost, takže i pokud zájemci vyrazili takříkajíc do neznáma, střechu nad hlavou našli. A že se jim bude hodit - v noci na neděli a v neděli totiž meteorologové předpovídají mohutné bouřky a pokles teplot na příjemných sedmadvacet stupňů.

autor: lcz
Spustit audio

Více z pořadu