Obžalovaná z rabování v Bohnicích byla zatčena, soud bude v dubnu

25. březen 2003

Policie zatkla Lenku Kopeckou, obžalovanou z rabování v pražských Bohnicích při loňských záplavách, která se opakovaně nedostavila k soudu. Jednání muselo být třikrát odročeno. Dvaatřicetiletá Kopecká je nyní ve vazbě, přelíčení bylo nařízeno na 9. dubna.

Kopecká spolu se sedmadvacetiletým Petrem Fišerem podle obžaloby kradli 23. srpna elektroniku sušenou před rodinným domem v evakuované zóně v ulici V Zámcích. Výše škody činí zhruba 9500 korun. Policie zadržela podezřelé v evakuované zóně o půlnoci a předměty vrátila majitelům. Kopecká s Fišerem si podle obžaloby odnášeli například televizi, video, vrtačku a nádobí. Státní zástupkyně viní Kopeckou ještě z toho, že společně se svým přítelem sedmadvacetiletým Patrikem Lomákem vykrádali auta.

Kopecká s Lomákem se u soudu ještě nikdy neobjevili, Fišer dvakrát přišel. Soudkyně proto požádala policii, aby absentéry zatkla. Podle policejního prezidia bylo při záplavách zaznamenáno přes 50 případů rabování, kolem 30 pachatelů policisté dopadli a obvinili. V Praze evidovali asi deset případů.

Bohnický případ je čtvrtým v pořadí, jímž se dosud zabývali pražští soudci. Čtyři měsíce vězení si za rabování odpyká Slovenka, již soud zároveň vyhostil z republiky na pět let. Druhým odsouzeným je mladík, který musí odpracovat 400 hodin obecně prospěšných prací. Nejpřísněji - šesti lety vězení - soud potrestal recidivistu, který kradl v záplavové zóně v Holešovicích.

Spustit audio