Obec Byzhradec je napojena na nový vodovod

23. září 2010

Úspěšnou kolaudací nového vodovodního řadu získali občané obce Byzhradec v podhůří Orlických hor trvalý zdroj kvalitní pitné vody. Zastupitelstvo obce tak splnilo svůj slib vyřešit zhoršující se situaci s jejím zásobováním. Vlastní dílo představuje vodovodní řad v celkové délce 4 km, který je napojen na stávající vodovod v obci Houdkovice. Extravilánem mezi obcemi vede přes vodoměrnou šachtu, jejímž prostřednictvím se bude měřit množství dodané vody, do Byzhradce. Zde byly vybudovány rozvodné sítě pro zásobování jednotlivých částí obce.

Projekt, který si od svého zahájení v listopadu 2006 vyžádal celkové náklady 11,8 milionů Kč s DPH, podpořilo Ministerstvo zemědělství ČR částkou 8,7 milionů Kč. Krajský úřad Královéhradeckého kraje přispěl 1,1 milionem korun. Zbývající sumu necelých 2 milionů Kč zajistila obec ze svých zdrojů.
V následujících letech můžeme v Byzhradci očekávat další stavební aktivity v podobě plynofikace obce a zhotovení zbývajících inženýrských sítí na pozemcích určených pro novou rodinnou zástavbu.

Spustit audio