O víkendu začnou v Praze tradiční velikonoční trhy

3. duben 2003

Jako každý rok budou na Staroměstském náměstí i Václavském náměstí probíhat tradiční velikonoční trhy. Letos tomu tak bude od soboty 5. dubna do 27. dubna. Součástí velikonočních trhů v centru města bude pestrý doprovodný program plný soutěží, písniček, her a vítání jara.

Návštěvníkům trhů pouliční prodavači nabídnou obvyklý velikonoční sortiment, ale i zboží typické pro centrum hlavního města. Na stáncích se proto objeví jak kraslice, pomlázky, perníčky, upomínkové předměty s velikonoční tématikou a výrobky z kukuřičného šustí, tak i dobové pokrývky hlavy, keramika či dřevěné hračky.

Ani o Velikonocích nelze nezapomínáme na opuštěné děti v dětských domovech, mentálně postižené občany a děti. Právě pro ně budou organizovány sbírky v rámci trhů. Součástí trhů bude i vyhlášení soutěže o nejhezčí velikonoční vajíčko. Jako tradičně bude tržiště na Staroměstském náměstí zdobit nastrojená velikonoční bříza, tu si zde ale můžete prohlédnout již dnes.

Součástí doprovodných programů budou také Velikonoce s Reginou: Čtvrtek 10.4. v 17:00 na Staroměstském náměstí. Moderují Martina Vrbová a Jiří Chum. Součástí programu bude vystoupení zpěváka Karla Černocha a řada soutěží o zajímavé ceny

Spustit audio