O optimalizaci škol rozhodnou královéhradečtí zastupitelé až v prosinci

23. září 2010

Ke svému 14. zasedání se sejde v úterý 27. listopadu 2007 ve 13:00 ve velkém sále Adalbertina zastupitelstvo města Hradce Králové. Mezi více než 30 projednávanými body měl být i návrh aktualizace dlouhodobého záměru rozvoje výchovně - vzdělávací soustavy na území města, včetně záměru optimalizace sítě základních škol. Tento bod byl však přesunut až na prosincové zasedání zastupitelstva města. Zastupitelé se tak dnes budou zabývat např. podmínkami pro vypsání investorské soutěže pro "Areál aktivit volného času v lokalitě Malšovický stadion a v lokalitě TJ Slavia". Od 16:00 budou mít již tradičně prostor k diskusi občané.

Na základě jednání s odbornými pedagogy, lékaři a rodiči dětí navštěvujících tzv. oční třídy při ZŠ Jih byla ustavena odborná komise, která by měla navrhnout řešení problematiky těchto tříd v rámci připravované optimalizace sítě základních škol. "Prioritou je pro nás takové řešení, které bude vyhovovat jak dětem, pedagogům i rodičům," řekl náměstek primátora Martin Soukup a dodal: "abychom taková řešení mohli v klidu posoudit, navrhl jsem přesunutí projednávání bodu optimalizace až na prosincové zasedání zastupitelstva města."

Zastupitelstvo města Hradce Králové dnes projedná i finanční podporu veřejně prospěšných projektů v oblasti sociálních služeb, v oblasti péče o životní prostředí či příspěvky na podporu prevence kriminality. Na programu jednání bude také obecně závazná vyhláška o pravidlech pro pohyb psů ve městě či záměr uspořádání leteckého dne - International Flying Display 2008.

Spustit audio