O bouři citů a dubnovém neklidu v duši. Omeletky Haliny Pawlowské

4. duben 2021

Dvojka servíruje Omeletky. Halina Pawlowská je dnes naplnila emotivní náloží, protože řeč bude o bouřích – nejenom v přírodě, ale hlavně v lidských duších. A k tomu se hodí pořádně šťavnaté jídlo. Co třeba vepřová panenka s taliánem?

Bouři lze zažít sněhovou, větrnou a také rodinnou. Bouřit mohou hromy, blesky, ale také politici. A vzbouřit se může i žaludek. Když se ve snu schováváte před bouřkou, tak si na vás brousí zuby nepřátelé. A když ve snu slyšíte hřmění, čeká vás boj.

Bouře emocí zachvátila v těchto dnech Davida Krause. A tak mu Halina Pawlowská zavolala, aby se s Vámi podělil o své štěstí a o největší zázrak, který se mu stal. Protože, jak sám říká, dneska hledat dobrou zprávu je jako hledat jehlu v kupce covidového sena.

Jedu vlakem, koukám z okna a brečím

Jedu takhle ráno na Slovensko mým milovaným vlakem, protože tam mám práci. Sice jenom jeden den, ale v mém hudebním oboru. A to je důležité. Nejdůležitější zpráva ale je, že jedu do práce a jsem táta... Doma na mne bude poprvé v životě čekat úplně čerstvá, ještě teplounká rodina. Jedu vlakem, koukám z okna a tečou mi slzy. Z toho, jak je mi krásně a jak se mi splnil můj největší sen, přiznává muzikant David Kraus.

Taliány miloval můj tatínek

Zajímavý recept, o který se Halina Pawlowská dnes podělí, není z rodinné kuchařky, ale Halině ho poradil kuchař Ivan Vodochodský. Ivan vymyslel, že ideální bude, když panenku nacpu taliánem, neboli klobáskou ze syrového libového masa, a upeču ji s cibulí a česnekem. A měl pravdu. Recept vždycky slaví velký úspěch.

„Taliány je ale nejdříve nutné chvíli povařit, oloupat a potřít olejem, aby dobře vklouzly do panenky. Ideální je podávat pečenou panenku se špenátem nebo s opečenou růžičkovou kapustou.“

V Omeletkách dále uslyšíte příběh posluchačky Evy Brettové Velikonoční slepičince a dozvíte se, jak vypadá jarní vlání herečky Kateřiny Brožové.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

autoři: Halina Pawlowská , opa
Spustit audio

Související