Novoroční ohňostroj v Hradci Králové připomene Josefa Gočára a přenese vás do období první republiky

27. prosinec 2019 10:19

Ani nadcházejícího 1. ledna 2020 nebudou Hradečané ochuzeni o tradiční novoroční ohňostroj, který tentokrát připomene 140. výročí narození „hradeckého" architekta Josefa Gočára a přenese návštěvníky do období první republiky. 

Ohňostroj začne v 18 hodin, ale už od 16 hodin bude na Velkém náměstí zahájen sváteční program. Bude zde také umístěna celoplošná obrazovka, na které se promítnou reportáže z Hradce Králové z významných událostí města v roce 2019.

Čtěte také

Během pozdního odpoledne bude na Velkém náměstí primátor města spolu s náměstky rozdávat čočkovou polévku a k pití čaj a punč. Před 18 hodinou proběhne také tradiční zvonění na zvon Augustin na Bílé věži.

„Novoroční oslavy budou mít charakter prvorepublikových oslav, ohňostroj doplní hudba jazzmanů Bennyho Goodmana a Glena Millera. Téma první republiky bylo zvoleno záměrně, jelikož právě v této době vzkvétal Hradec díky Josefu Gočárovi, jehož 140. výročí narození si v novém roce připomeneme," říká primátor města Alexandr Hrabálek z ODS.

Silvestrovský ohňostroj (ilustrační foto)

Po celý novoroční sváteční den bude možné v prostorách zimního stadionu, v Gayerových kasárnách a na Orlickém a Eliščině nábřeží parkovat zdarma. Mezi 10. a 20. hodinou bude omezena doprava na Velkém náměstí. Před 18. hodinou bude také uzavřena Soukenická ulice a schodiště u Kozinky.

Dopravní podnik posílí spoje před i po ohňostroji

Dopravní podnik města Hradce Králové na tradiční ohňostroj také posílí spoje MHD. Od 17 do 18 hodin bude linka číslo 7 jezdit v intervalu zhruba 15 minut a linka 18 v intervalu přibližně 10 minut.

Od závěru ohňostroje do 19 hodin budou jezdit mimořádné posilové spoje linky číslo 7 ze zastávky Muzeum do Malšovic a spoje linky číslo 18 ze zastávky Magistrát města a Adalbertinum na konečnou zastávku Podzámčí. Na linky číslo 2, 6, 27 a 33 budou nasazeny velkokapacitní vozy.

autor: baj | zdroj: Magistrát města Hradec Králové
Spustit audio

Související