Novoroční ohňostroj v Hradci Králové přilákal stovky lidí. Ti byli s 9 minutami efektů spokojeni

2. leden 2017

Po loňském ohňostroji, který v Hradci Králové řadu návštěvníků náměstí zklamal, se letos město vrátilo k delší variantě. A soudě podle reakce přítomných, byl to rozumný krok.

Ještě před prvními efekty promluvil primátor Zdeněk Fink - z velkoplošné obrazovky: „Myslím si, že se v Hradci Králové máme dobře, ale někdy to špatně snášíme. Tak bych vám chtěl popřát, abyste se nenechali zbytečně vyděsit různými zprávami, abyste si užívali život."

Proč primátor nevystoupil živě vysvětlil Miroslav Franc, jednatel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která se o program starala: „Já jsem to s panem primátorem probíral na zastupitelstvu a shodli jsme se na tom, že letos naživo nevystoupí. Měli jsme zkušenosti, že když hovoří tady před tím stromem, tak ani celá řada lidí neví, kdo k nim mluví, protože ho vidí jenom z těch prvních řad."

Čtěte také

Ohňostroj doprovázený hudbou a světelnými efekty trval tentokrát přes devět minut
Organizátoři se poučili z loňska, kdy pouhých 86 sekund divákům nestačilo.

Tentokrát se v Hradci po konci tleskalo, což potěšilo i Miroslava France: „Jsem rád, že se ten koncept vrátil do starých, zajetých kolejí. Loni nám lidé naznačili, že si ten první den spolu představují přesně tak, jak jsme jej dnes realizovali."

Poměr cena - výkon tentokrát v Hradci docela vyšel, a to i proto, že organizátoři nenabídli jen petardy a rachejtle.

I tak to nebyla úplně levná záležitost, říká Miroslav Franc: „Celý ten program stál 300 tisíc korun. Samotný ohňostroj 120 tisíc bez DPH."

Pokud se nemůžete dopočítat, tak vězte, že například zhruba 70 tisíc korun stál audiovizuální program a za 61 tisíc město navařilo návštěvníkům čočkovou polévku a horký punč.

autor: lcz
Spustit audio