Novoroční koncert "nevážné hudby" v kostele v Hradci Králové

23. září 2010

Společnost NA JEDNOM BŘEHU zve na společný elektro-akustický koncert GABRIELA VERMELHO A EPOQUE QUARTET v úterý 15. ledna 2008 v kostele sboru kněze Ambrože v Hradci Králové od 19:30. Gabriela Vermelho vystudovala konzervatoř P.J.Vejvanovského v Kromeříži a Ostravskou univerzitu-obor housle. Je držitelkou divadelní ceny Alfreda Radoka "Talent roku 2005". Hraje, zpívá a tvoří ve svých hudebních skupinách Maraca a Zimbova. Pražské smyčcové kvarteto EPOQUE QUARTET vzniklo na počátku roku 1999. Čtyři vynikající sólisty a komorní hráče s bohatými pódiovými zkušenostmi přivedla ke společné práci nejen názorová shoda a příbuznost uměleckého naturelu, ale především mimořádné nadšení pro žánry obvykle nezařazované pod hlavičku "vážné hudby" - jazz, rock a funk.

Gabriela Vermelho má klasické hudební vzdělání přesto její kvinton, pětistrunná viola, dokáže znít v celém svém širokém rozsahu neakademicky, velmi ohebně a sourodě se zbytkem souboru. Naprosto bez hranic je však Gabriela v roli zpěvačky. Obsáhne operní přepjatost, rockovou drsnost, divadelní extravaganci a'la Vladivojna La Chia i arabskou manýru. Konečně, máme co dělat s poslední Eržikou z Divadla Husa na provázku a držitelkou Ceny Alfreda Radoka za rok 2005 v kategorii Talent roku. Velmi sugestivní hlas zpěvačky, houslistky a violistky Gabriely Vermelho jakoby byl sám jedním z nástrojů.

Soubor EPOQUE QUARTET vystupuje pravidelně v pražském Rudolfinu, zúčastnil se několika mezinárodních soutěží (např. Paolo Borciani competition), ze zahraničních zemí účinkoval mj. v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Francii, Itálii, Anglii, Izraeli, Bosně a Hercegovině. V sezóně 2000/2001 Kvarteto Epoque vystoupilo v abonentním cyklu Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Epoque quartet také pravidelně spolupracuje s Českým rozhlasem i Českou televizí.

Spustit audio