Nové Město nad Metují patří festivalu filmových komedií

22. září 2010

V Novém Městě nad Metují na Náchodsku probíhá 30. ročník festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu. V soutěži o ceny odborné poroty i diváků se do 27. září utká devět filmových a pět televizních filmů. Festivalové projekce se konají v sále Kina 70, které se dočkalo rekonstrukce promítacího sálu a kabiny. Komedie se utkají o několik cen, například takzvaný Novoměstský hrnec smíchu je diváckou cenou, která se uděluje na základě měření délky smíchu návštěvníků během filmových projekcí. Měření zajišťuje trojice časoměřičů se stopkami, kteří sledují každou ze soutěžních projekcí. O udělení dalších cen, například Zlatý prim či Cena ze nejlepší mužský a ženský herecký výkon, rozhodne odborná porota.

Tradiční součástí novoměstského filmového festivalu je doprovodný program, připraveny jsou například koncerty, tenisový turnaj osobností či výstava fotografií herce a moderátora Zdeňka Podhůrského nazvaná Mlčící tváře. Po celou dobu festivalu je v areálu Kina 70 k vidění také výstava fotografií nazvaná 30 let Novoměstského hrnce smíchu. Více informací o programu festivalu je možné najít na www.hrnecsmichu.cz.
Jedno přísloví říká, že ručičky na hodinách Světa pohání tím správným směrem smích a dobrá nálada. V Novém Městě nad Metují, místě s tradicí hodinářskou i festivalovou, vědí, že je to pravda. Přijďte se o tom sami přesvědčit.

Spustit audio