Nové album kapely Monogram má nezaměnitelný „monogram“, šmrnc a originalitu

8. listopad 2016
Regionální scéna

Mezinárodně uznávaná a oceňovaná skupina Monogram v roce 2016 oslavuje 25 let své existence a při této příležitosti představuje nové autorské album Take it Easy. Tomáš Peterka si bude s Josefem Malinou o Monogramu povídat v pořadu Regionální scéna v pondělí 7. listopadu 2016 po 18. hodině na frekvencích Českého rozhlasu Hradec Králové.

Za téměř 25 let svého působení hrála skupina Monogram na pódiích napříč celou Českou republikou, ale také ve Velké Británii, Švédsku, Dánsku, Francii, Itálii, Holandsku a dokonce několikrát i na prestižním festivalu Mezinárodní bluegrassové asociace v americkém Nashvillu.

Patří ke špičce bluegrassu v Čechách i Evropě
Na svém kontě má, kromě pěti úspěšných CD, dlouhou řadu ocenění. Z těch nejvýznamnějších je to Nejlepší instrumentální kapela, nebo titul Nejlepší album roku, a to pro tři ze pěti vydaných alb. Loni na jaře se pak stala Evropskou skupinou roku 2015 na bluegrassovém festivalu v Nizozemí pořádaném Evropskou bluegrassovou asociací.

Monogram je kapela, která šlape. Asi proto se mě s ní tak dobře hraje.Josef Malina, houslista

Nové album "Take it easy" se natáčelo na Slovensku v nahrávacím studiu Petra Szabadoše. O následnou post produkci se postaral americký hudebník a producent Steve Walsh.

„Steve je velký profesionál. Spolupracoval například s Norah Jones a několik let působil v legendárním nashvillském studiu Quad, kde mimo jiné natáčeli Bob Dylan, či Johnny Cash,“ vysvětluje Pavel Lžičař, kontrabasista.

Naprostá profesionalita a špičková kvalita všech členů kapely se prolíná napříč celým albem
Take it Easy má nezaměnitelný „monogram“, šmrnc a originalitu. Tvorba z dílny Jindry Vinklera se posluchačům dostane pod kůži, stejně jako instrumentálky. Příběh, emoce, zvuk, hloubku, to vše mají nejen skladby na vydávaném cédéčku, ale i ty, které se tam již nevešly.

„Monogram je kapela, která šlape. Asi proto se mě s ní tak dobře hraje,“ uvádí houslista Pepa Malina, který mimo jiné hraje i se svými bratry v kapele Malina Brothers.

Na rok 2016 skupina plánuje koncerty v Čechách, ale také ve Velké Británii, Holandsku, Irsku a Spojených Státech Amerických počínaje prestižním festivalem ROMP v Owensboro na který byla nominována Evropskou bluegrassovou asociací.

Tomáš Peterka si bude s Josefem Malinou o Monogramu povídal v pořadu Regionální scéna v pondělí 7. listopadu 2016 po 18. hodině na frekvencích Českého rozhlasu Hradec Králové.

Příjemný poslech!

Skupina Monogram
Spustit audio