Michaela Vondráčková

moderátoka a autorka pořadů

Moderuji vysílání, připravuji pořady Špalíček a U muziky s Plzeňáky.

Můj první kontakt s Českým rozhlasem Plzeň se datuje rokem 1998, kdy jsem jako externí spolupracovnice začala připravovat drobné zpravodajské a kulturně-publicistické příspěvky a také překládala z francouzštiny. V roce 2002 jsem se stala hudební redaktorkou, později i moderátorkou. Slýchat jste mě mohli také na vlnách Českého rozhlasu Dvojka, kde jsem připravovala pořad „Putování za folklorem“ a na vlnách Českého rozhlasu České Budějovice v pořadu „Když se řekne folklor“. 

V současné době mě můžete pravidelně slýchat v pondělních a středečních folklorních půlhodinkách - "Špalíčcích lidových písní" od 19:00 hodincoby moderátorku v odpoledním vysílání a také v pořadech „U muziky s Plzeňáky“ – koncertech, které v našem velkém hudebním studiu připravujeme s lidovými muzikami jako veřejnou rozhlasovou nahrávku za účasti publika. Příležitostně moderuji i další folklorní pořady nebo přenosy folklorních festivalů. Podílím se také na přípravě pořadu Partitury Českého rozhlasu Vltava. 

Co mne baví:

Baví mě setkávání se zajímavými a činorodými lidmi. Cestování, lidový tanec a lidová hudba, folklorní slavnosti všeho druhu. Ráda zpívám v Souboru písní a tanců Jiskra z Plzně, jsem ředitelkou Mezinárodního folklorního festivalu CIOFF® Plzeň.

Co mě přivedlo k mikrofonu?

Jako dítě dětská lidová muzika, kde jsem zpívala, později příležitostné moderování různých kulturních pořadů, také trocha zvědavosti i náhody. 

Co mě drží nad vodou?

Rodina, přátelé, káva, čokoláda, vědomí, že existují věci, které mají smysl...

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové