Není důležité sledovat svá kila, ale zdravotní stav. Nebuďme líní a pořád studujme informace

31. říjen 2019

Pátečním hostem Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně District 5 v Havlíčkově ulici v Hradci Králové byla 1. listopadu po 10. hodině dopolední dietoložka a spoluautorka populárních knih o hubnutí MUDr. Kateřina Cajthamlová.

Jméno Kateřiny Cajthamlové asi znáte. Internistka, která vstoupila i do mediálního světa jako mentor stravování. A co je oblíbeným jídlem známé popularizátorky zdravé výživy?

Snad nejraději má syrové ryby, například tatarák z lososa nebo tuňáka. I kvůli tomu má velmi blízko k asijské kuchyni. Kromě japonského suši si tak pochutnává třeba i na „číně“ z krůtích prsou se spoustou zeleniny, bambusových výhonků a hub šitake.

Podle Kateřiny Cajthamlová neexistují zdravé a nezdravé potraviny

„Každá surovina, dokonce i voda, může být škodlivá. Záleží na konzumentovi, frekvenci a dávce. A hodně taky na pocitu viny, který si sami navozujeme. To je to nejhorší,“ tvrdí dietoložka a psychoterapeutka Kateřina Cajthamlová.

Čtěte také

Podle ní není důvod vyhýbat se některým potravinám. Tedy pokud je člověk zdravý.

Nejvíc nás, Čechy, prý ohrožuje spěch a stres, který si navíc sami vytváříme. „Nepravidelný jídelní režim je jeden z největších problémů,“ dodává Kateřina Cajthamlová.

A tak ji veřejnost vnímá jako přísnou lékařku, která nekompromisně hodnotí nezdravý jídelníček.

Její specializace má ale širší záběr, a když se s ní pustíte do hovoru, zmíněnou přísnost mírní docela svérázným smyslem pro humor.

Poslechněte si záznam rozhovoru Lady Klokočníkové s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou, který spolu vedly v pátek 1. listopadu 2019 po 10. hodině v radiokavárně District 5 v Havlíčkově ulici v Hradci Králové: 

Spustit audio

Související