Nemocnice v Rychnově otevírá nový pavilon chirurgie

21. září 2010

Nově rekonstruovaný pavilon chirurgie otevírá pro veřejnost právě dnes nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Zařízení zlepší komfort pro pacienty a výrazně také přispěje ke zkvalitnění lékařské péče. Stavbu za asi 20 milionů korun ze svého rozpočtu financoval Královéhradecký kraj. Stavební práce zde trvaly zhruba jeden rok. "Královéhradecký kraj se bude i nadále snažit o vylepšování nemocnic a jejich vybavení. Dostupnost kvalitní lékařské péče patří mezi naše priority. Rychnovská nemocnice již nové zázemí pro chirurgii nutně potřebovala," uvedll hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Podrobnosti připojuje redaktor Jiří Fremuth.

Stavbaři rekonstruovali chirurgické ambulance, které jsou pro pacienty vstupem do nemocnice. Prostory budovy, která byla postavena ve 30. letech minulého století, již byly nevyhovující. Nynější nové prostředí přináší pacientům zvýšený komfort a moderní vybavení. Pavilon chirurgie byl rovněž propojen s vedlejší budovou, ve které je umístěný rentgen. Převoz pacientů mezi budovami ulehčuje vzdušná konstrukce ze skla a oceli.
"Rychnovská nemocnice je dobře vybavená. Pouze chirurgické ambulance svým nevyhovujícím prostředím zaostávaly. V nových pěti ambulancích se společnou čekárnou a administrativním a sociálním zařízením najdou pacienti i lékaři důstojné moderní zázemí. Funguje zde i centrální příjem pro oddělení chirurgie podobně jako v hradecké fakultní nemocnici" uvedl ředitel rychnovské nemocnice Luboš Mottl.
Královéhradecký kraj se průběžně stará o vylepšování svých nemocnic a jejich vybavení. Například v Oblastní nemocnici Jičín byl loni v listopadu otevřen nový pavilon interních oborů za čtvrt miliardy korun. V budově, jejíž rekonstrukce a dostavba trvala zhruba dva roky, bylo pro pacienty zřízeno nově vybavené neurologické a interní oddělení a jednotka intenzivní péče.

Spustit audio