Některá koupaliště v kraji dál shání plavčíky na letní sezónu. Musí mít dokončený záchranářský kurz

29. květen 2022 08:18

V Královéhradeckém kraji chybí některým koupalištím kvalifikovaní plavčíci na letní měsíce. Přihlásit se může kdokoliv starší 18 let. Hlavním kritériem je podle vedení koupališť dokončený záchranářský kurz.

Čtěte také

„Potřebují mít především kurz plavčíka,“ komentuje hlavní požadavek na nové plavčíky vedoucí koupaliště Flošna v Hradci Králové Jan Konvalinka.

Kurz si zájemci mohou dohledat na internetu. „Pokud tady odpracujete určitý počet hodin, tak my vám ten kurz proplatíme. A potřebujeme takové lidi, kteří si uvědomují, že nejvíc práce na koupališti je zejména, když je krásné počasí a horko. Mohou to být kluci nebo holky, na tom vůbec nezáleží. Musí jim ale být už 18 let a musí mít zdatnou fyzickou kondici. Ale pokud udělají zmíněný kurz, tak ji mají.

Koupaliště Flošna v Hradci Králové

Na letní měsíce shánějí ještě přibližně 5 až 10 plavčíků. „Dostávají 150 korun na hodinu a chodí se sem na dvanáctihodinové směny. Z toho je půl hodiny přestávka, tedy 11 a půl hodiny krát 150 korun si vydělají každý den.

Čtěte také

Podle provozovatele koupaliště v Kostelci nad Orlicí Mariána Šípoše by se i jim hodil další plavčík. „My momentálně disponujeme pěti plavčíky, ale jednoho ještě poptáváme. Potřebovali bychom ho do týmu, protože práce fyzicky to zase tolik náročná není, spíše psychicky. A když je slušný sezóna, která se povede, tak aby plavčíci neměli za měsíc odpracováno třeba 300 hodin, tak je musíme nějak podělit, aby se do normy vešli a nebyli na koupališti od rána do večera.

V Kostelci nad Orlicí plánují otevřít bazén zhruba v polovině června. Plavčíky nabírají například i na koupališti v Chlumci nad Cidlinou.

autoři: Eliška Horáková , baj
Spustit audio

Související