Nekonečné pátrání po záhadně zmizelé německé turistce v Janských Lázních

5. březen 2017

Policisté po celé republice dlouhé měsíce pátrají po desítkách lidí. Zmizeli úplně beze stopy a muži zákona je stále hledají. Záhadné zmizení 72leté německé turistky v Janských Lázních řeší už více jak tři čtvrtě roku trutnovští policisté. Zatím marně...

„U těch pohřešování to je opravdu vždy o tom začít ihned, intenzivně a všemi směry," říká Pavel Škandera, velitel trutnovských policistů.

Christa Geissler byla se svým synem a vnoučaty loni v květnu na výletě v Janských lázních. Společně byli na vrcholu Černé hory. Odtud ona odjela lanovkou, zatímco ostatní šli pěšky a měli sraz na parkovišti.

Čtěte také

„Viděli jsme ji na jedné z kamer na parkovišti, jak nám za deset minut čtvrt na čtyři jde dolů od města ke kolonádě. Ve čtvrt na čtyři se vrací na parkoviště a to je poslední záznam výskytu té paní. A pak se nám rpstě vypařila," popisuje Pavel Horný - vrchlní komisař poslední kroky německé turtistky. Její zmizení nahlásil syn, okamžitě se rozjelo rozsáhlé pátraní.

Detektiv (ilustrační foto)

„Vrtulník tam byl, termovize, psovodi, v průběhu celého týdne se dělaly rojnice, máme tehcniku za pomocí GPS, vše máme zaznamenáno, co se prošlo. To se vše udělalo, všechny domy a sklepy," líčí pátrání Libor Špráchal, zástupce velitele trutnovských policistů. Muži zákona povovali posily, hledali ženu v širokém okolí.

Pátrání ale úspěšné nebylo. Na spoustu míst se policisté několikrát vracejí

To potvrzuje Pavel Škandera: „Musíme si stanovit všechny možné alternativy a varianty, kde by se ten člověk mohl čistě náhodou nacházet, nebo kam se mohl uchýlit. My si nemůžeme nechat dovolit opomenout nic. Třeba i na půdy, do sklepů, všechno se musí prakticky prověřit. A dokonce se to dělá i opětovně, pokud by se tam ten člověk náhodou vrátil."

Trutnovští policisté podobný případ, kdy by tak dlouho pátrali po ztracném člověku, nepamatují. Ale v hledání, i když pochopitelně ne v takové intenzitě nadále pokračují.

Spustit audio