Nejlepší weby v hradeckém kraji mají Náchod a Olešnice

23. září 2010

Nejlepší webové stránky mezi městy v Královéhradeckém kraji má náchodská radnice. Mezi obcemi v kraji má nejlepší web Olešnice v Orlických horách na Rychnovsku. Rozhodli o tom porotci krajského kola soutěže Zlatý erb. Weby Náchoda i Olešnice získaly ocenění již v loňském roce, informoval ČTK mluvčí krajského úřadu Imrich Dioszegi. Ocenění za nejlepší webovou službu v Hradci Králové převzali zástupci Žacléře na Trutnovsku, který cenu získal za systém, jenž umožňuje lidem sledovat reportáže obecní kabelové televize na internetu. Cenu veřejnosti letos získala obec Mokré na Rychnovsku.

Celkem se v soutěži o nejlepší webové stránky utkalo 18 měst a obcí z Královéhradeckého kraje.
"Lidé si už zvykli, že důležité informace o dění ve své obci mohou získat z pohodlí svého bytu a oslovit svého starostu nemusí jen na jednání zastupitelstva či v úřadě. Stránky oceněných obcí jsou výkladní skříní našeho kraje," uvedl hejtman královéhradeckého kraje Pavel Bradík.
Loni se krajského kola soutěže zúčastnilo 16 obcí a měst. Ocenění veřejnosti a první místo v kategorii Nejlepší elektronická služba získala před rokem obec Mokré na Rychnovsku.
Celostátní soutěž Zlatý erb je součástí kampaně Březen - měsíc internetu. Finále soutěže se uskuteční začátkem dubna v Hradci Králové na tradiční konferenci Internet ve státní správě a samosprávě. Soutěž Zlatý erb o nejlepší webové stránky měst a obcí se na celostátní úrovni koná od roku 1999.

Spustit audio