Nehoda pěti vozidel u Lochenic na Hradecku. Na vině je pravděpodobně přetržené tažné lano

9. leden 2020 10:32

Ve středu 8. ledna 2020 krátce před půl osmou večerní se na silnici I/33 v katastru obce Lochenice na Královéhradecku stala dopravní nehoda čtyř osobních a jednoho nákladního vozidla. 

K nehodě došlo pravděpodobně tak, že auto značky Ford Fiesta jedoucí směrem na Jaroměř na laně za sebou táhlo Citroen C4. Zatím z nezjištěných příčin lano prasklo, čímž ford vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autem značky Škoda Superb, které bylo nárazem odhozeno do pravého silničního příkopu.

Čtěte také

Dále ford narazil do nákladního vozidla značky Scania, které jelo za superbem. Vlivem nárazu došlo k vymrštění autobaterie z fordu, která poškodila auto značky Mercedes-Benz, které zas jelo za nákladním autem.

Řidič fordu ve věku 53 let byl s těžkým zraněním převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. Do nemocnice byla převezena také celá osádka (tři osoby) superbu s blíže nespecifikovaným zraněním.

Ke zranění jiných osob nedošlo

Policisté u všech řidičů vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou. Na fordu odhadli škodu na 30 tisíc, na citroenu 5 tisíc, na superbu 600 tisíc, na mercedesu 5 tisíc a na scanii 80 tisíc korun.

Přesná příčina dopravní nehody je v šetření hradeckých policistů.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související