Nehoda jak od „protinožců“. U Třebechovic pod Orebem se střetlo auto s klokanem

27. říjen 2021 14:19

Ve středu krátce po šesté hodině ranní policisté přijali oznámení, že na silnici I/11 v katastru obce Třebechovice pod Orebem, vběhl řidičce osobního auta značky Hyundai do cesty klokan. Žena jedoucí směrem do Hradce Králové na nenadálou situaci již nedokázala zareagovat a klokana srazila. Vlivem střetu byl klokan odmrštěn do příkopu, kde zůstal ležet.

U Třebechovic pod Orebem se střetlo auto s klokanem

U řidičky, která neutrpěla žádné zranění, policisté alkohol vyloučili dechovou zkouškou. Na místo byli přivoláni pracovníci Záchranné stanice ČSOP, kteří si zraněného klokana převzali. Kvůli způsobeným zraněním musel být klokan bohužel na veterině utracen. Na autě byla odhadnuta škoda na 20 tisíc a na klokanovi 10 tisíc korun.

U Třebechovic pod Orebem se střetlo auto s klokanem

Policisté provedli v blízkém okolí šetření ohledně zjištění majitele klokana. To se jim bohužel do současné doby nepodařilo. Proto Policie České republiky vyzývá majitele klokana nebo případné svědky, kteří by majitele pomohli ustanovit, ať se přihlásí na lince 158, nebo se dostaví přímo na dopravní inspektorát v Hradci Králové - Malšovicích.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související