Nedělní Noční linka: Vážit si svého života

15. červenec 2018

Co si pod tím představujete? Umí si podle vás lidé vážit života a nebo jsou spíš nespokojeni a vědomě se třeba i ničí přebytečnou mírou alkoholu nebo drog? A co vy? Utápíte také svůj žal a nebo přijímáte život jaký je? Uvědomujeme si jaký dar je život sám? Myslíte si, že si dokáže vážit života více ten, kdo o něj málem přišel? 

Dostali jste se do situace, kdy visel váš život na vlásku a jste rádi, že to dobře dopadlo? Žijete rádi i přes starosti a problémy,které život přináší? Jste rádi na světě? Jste životní optimisté nebo pesimisté?

Život je dar a není procházkou růžovou zahradou. Lidé,kteří hledají to lepší a to hezčí v nás a kolem nás mají i snazší život. Každý je pánem svého života a rozhoduje se, jak s ním v rámci možností naloží. Lidé,kteří jsou rádi na světě snad i lépe zvládají nejrůznější situace, ke kterým je třeba i životní nádhled a notná dávka humoru.

Vážíte si života? Zeptá se vás moderátor Noční linky Karel Sladký, který si rád poslechne vaše vyprávění. Karlovi můžete k tématu už teď napsat na této webové stránce nebo mu po 23. hodině zatelefonujte do studia na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.