Naše hory nabízí zábavu nejen pro milovníky zimních sportů!

21. únor 2015

Hory bez lyžování si umí asi málokdo představit. Ale i ten kdo není vyznavačem lyžařského sportu, si tady přijde na své. Jak se dá trávit čas v zimních středisích? Hory už dávno nespojuje jenom běžecké a sjezdové lyžování. Míří sem i lidé, kteří hledají jiné aktivity, ať už kulturní nebo odpočinkové. Zábavu tady najdou nejen rodiče s dětmi, ale také milovníci kultury nebo adrenalinových sportů. Nabídka aktivit neustále roste.

"Dobrý den tady špindlinfo, jak vám mohu pomoci? Kromě lyžování se tady dá jít na sáňkařskou dráhu, bobovou dráhu", Michal Klapka z informačního centra odpovídá turistovi z Prahy, který chce přijet na hory, ale má malé děti a ty nelyžují. Hledá pro ně vyžití. Jak je vidět zimní střediska jich nabízejí mnoho.

"Ve Špindlerově Mlýně jsou dva aquaparky, vojenská zotavovna na Bedřichově, 25 metrů dlouhý plavecký bazén, výřivky, tobogány divoké řeky, dost hotelů má i své bazény. Lidé tak po těch lyžích toho mohou využít, je to hlavně na těch hotelích", vysvětluje Michal Klapka.

Daniela Morávková vyrazila do Krkonoš se dvěma dětmi na týdenní pobyt. Pochopitelně si zalyžovali, ale její děti jsou malé a na svahu je to dlouho nebavilo: "Nevydrží dlouho lyžovat, tak hodinu dvě, je potřeba pro ně hledat jiné aktivity. Eliško, co jsme všechno dělali? Vzpomeneš si? Byli jsme sáňkovat? Jooo. A byli jsme v sauně".

Lego

"Lidé vyhledávali jiné aktivity, které nejsou spojedné se sněhem a to ty čtyřkolky splňují. Je to průvodcované, to znamená, na té první jede instruktor, na těch dalších klienti", říká Tomáš Kverka ze sportovní agentury.

Na své si na horách přijdou i milovníci kultury. Ti se podle Michala Klapky mohou vydat na třeba na výstavy: "Galerie Špindlerova Mlýna, včetně historie, letos zde v zimě vznikla exhibice lega, výstava kostek".

"Je to víc jak 1000 vystavených modelů, taková naše rarita je tady ta Eifellova věž nebo Tower Bridge", vysvětluje Iveta Churá, která právě otevírá dveře do muzea.

Prozrazuje, že toto místo si oblíbily nejen děti: "Lyžuje se tak do čtyř odpoledne a potom, nebo když je špatné počasí, kam s dětma. Jsme se setkali i s tím, že se tady více zabaví i tatínkové a někdy tady vydrží déle než ty děti".

Hory nabízí opravdu pestrou škálu sportovního, kulturního i odpočinkového vyžití. Každý si tu určitě najde to své.

Čtěte také


Zvětšit mapu
Spustit audio