Nakládané fazolové lusky 31/7/2004

Postup:
Omyté a očištění fazolové lusky uvaříme v osolené vodě. Prochladlé okapané lusky naskládáme na stojato do zavařovacích sklenic a zalijeme je nálevem jako na okurky, zavíčkujeme a sterilujeme.

    • 80 let s vámi
      Hradecké minuty

    Nejnovější recepty

    E-shop Českého rozhlasu

    Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

    Jan Rosák, moderátor

    slovo_nad_zlato.jpg

    Slovo nad zlato

    Koupit

    Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.