Nádorová onemocnění, lidově rakovina, trápí každého třetího dospělého. Jak se vyvíjí léčba?

29. leden 2019

prof. MUDr. Jiří Petera, Ph.D., přednosta kliniky Onkologie a radioterapie Fakultní nemocnice v Hradci Králové, v naší radioporadně na téma: léčba onkologických onemocnění.

Kromě standardních léčebných postupů onkologických onemocněná, k nimž řadíme chemoterapii, radioterapii a chirurgickou léčbu, velmi často rozhoduje o uzdravení odolnost a kvalita imunitního systému pacienta.

Standardní onkologická péče může být vhodně doplněna podle individuálních potřeb pacienta. Klíčové je cílené posílení imunitního systému onkologického pacienta.

Nádorová onemocnění mohou postihnout mnoho lidských orgánů, známe tak karcinom plic, prsu, ledvin, děložního čípku, prostaty, kolorektální karcinom a další. Na léčbě se často podílí tým odborníků z několika oborů tak, aby byla pacientům zajištěna odpovídající péče.

Logo

Léčba nádorového onemocnění s sebou může přinést nepříjemné vedlejší nežádoucí účinky. To platí nejen pro protinádorovou chemoterapii, ale také pro radioterapii, biologickou léčbu nebo chirurgickou léčbu. Některé z těchto příznaků mohou být velmi obtěžující a vyčerpávající, jiné jsou jen velmi mírné a rychle odeznívají.

Celou radioporadnu s prof. MUDr. Jiřím Peterou, Ph.D., si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související