Náchodská nemocnice zahájila provoz nově zrekonstruované chirurgické JIP

3. prosinec 2019 10:40

Po dvouměsíční rekonstrukci má Oblastní nemocnice Náchod na svém chirurgickém oddělení nové pracoviště oborové jednotky intenzivní péče. Propojením standardního a pooperačního pokoje vznikla větší místnost s kapacitou čtyř lůžek.

Čtěte také

Navýšením o dvě lůžka disponuje náchodská chirurgie aktuálně celkem šesti lůžky pro pacienty potřebující intenzivní péči.

„Navýšení kapacity jednotky intenzivní péče nám umožní provádět větší počet složitějších výkonů a zároveň ulehčí standartnímu oddělení," zhodnotil dlouho očekávanou rekonstrukci primář chirurgického oddělení MUDr. Jaroslav Vokůrka.

Náchodská nemocnice zahájila provoz nově zrekonstruované chirurgické JIP

Přestavba dvou místností v jednu a potřebné úpravy včetně nových rozvodů elektroinstalace, nového osvětlení, rozvodů medicinálních plynů a instalace nástěnné a stropní rampy stála 1 650 000 Kč a byla financována z fondu rozvoje a reprodukce Královéhradec-kého kraje.

Čtěte také

„Jsem ráda, že dva a půl roku úsilí má dnes zcela jasný výsledek. Přestavba chirurgické JIP navýší výkonnost i průchodnost oddělení a to v neposlední řadě pomůže nemocnici také ekonomicky," dodala ředitelka nemocnice Ing. Ivana Urešová.

V Oblastní nemocnici Náchod zároveň pokračuje výstavba dvou nových multioborových pavilonů. Po dokončení vnějších stavebních prací pokračuje projekt uvnitř budováním vnitřního vybavení a energetických sítí. Tyto novostavby jsou největší současnou investicí Královéhradeckého kraje v celkové hodnotě 1 miliarda 300 milionů korun a bude dokončena v příštím roce.

autor: baj | zdroj: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje a.s.
Spustit audio

Související