Náchod má po delší době opět skatepark. Je opravený a platí na něm nová pravidla

8. květen 2018 10:25

Náchod otevřel nově opravený skatepark. Město do něj investovalo prozatím 85 tisíc korun, další úpravy chystá do konce roku. Ty se týkají obnovy příjezdové cesty a parkoviště, nasvětlení areálu a nainstalování bezpečnostních kamer. 

Stojíme s mluvčí náchodské radnice u nového skateparku. Když řekneme u nového, nejsme tak daleko od pravdy. „Dá se to tak říct, protože ten skate parku má za sebou celou řadu horších i lepších časů. A město se na podzim rozhodlo toto sportoviště na základě zájmu věřejnosti i skupinky mladých lidí, kteří o tento sport mají zájem, celá areál obnovit a dát jej do pořádku. Dát tak těmto lidem šanci, aby měli kde sportovat."

S tímto místem byly v minulosti docela problémy. „Ano, je to tak. Bylo to takové temné zákoutí. Předtím tady bylo zastaralé hřiště v blízkosti hřiště Hamr, které jsme v lo%ňškém roce nemalými náklady zrekonstruovali. I od toho si slibujeme, že když se celý prostor obnovuje, tak potom vandalismus bude méně lákat."

Nový skatepark v Náchodě

Jeden ze správců areálu se tu právě prohání na kolečkových bruslích. Půjdeme se ho zeptat na bezprostřední pocity. „No jezdí to lépe než předtím. Už se tady nedalo skoro jezdit, pžekážky byly rozbité. Tak jsme je opravili, dali jsme nové desky, šrouby se doplnily. Povrch se natřel, to je také znát. Je to prostě lepší," říká Jan Šubrt.

Jeho prací je i nějakým způsobem udržovat pořádek, aby vše fungovalo. „Mám tady několik takových úkolů. Ráno areál otevírám, večer zavírám. Přes den nějaký úklid, zkontrolovat překážky, jestli nelezou ven nějaké šrouby. A kdyby byly nějaké problémy, tak volat městskou policii," doplňuje Jan Šubrt.

Kluci se tu prohánějí nejen na skateboardech, ale také na koloběžkách. „Je to tady dobrý. Určitě je to lepší než dřív. Je to tady i hezčí," říká Daniel.

Spustit audio

Související