Nabroušené nůžky a litry dezinfekce. Kadeřník Viktor Borčický bude teď pracovat i 15 hodin denně

11. květen 2020 10:37

Nabroušené nůžky a litry dezinfekce mají na dnešek připravené kadeřnictví po celé zemi. Po téměř dvou měsících můžou začít fungovat. Dodržovat ale musí přísná hygienická opatření.

Čtěte také

V Česku pokračuje uvolňování opatření zabraňujících šíření koronaviru. Od dnešního dne můžou například znovu začít fungovat kadeřnictví. Zavřená byla téměř dva měsíce. Kadeřnice a kadeřníci ovšem musí klienty obsluhovat za přísnějších hygienických pravidel.

„Tady máme ochranné štíty, zatím ještě vůbec nevím co s tím."
Královéhradecký kadeřník Viktor Borčický právě rozbaluje ochranné pomůcky, které musí nově používat.

„Ochranné rukavice, na každého zákazníka by měl být jeden pár. Potom samozřejmě dezinfekční plán, který ale plníme stejně jako za běžného provozu. Jen se zvýší frekvence velkého plošného dezinfikování," popisuje Viktor Borčický hygienická pravidla.

Královéhradecký kadeřník Viktor Borčický se znovu pustí do práce

Salon měl zavřený skoro dva měsíce, tak dlouhou pauzu za 15 let praxe nepamatuje.
„Už střihám očima. Těším se na to moc. Jako po každé dovolené. Užil jsem si docela hezké volno, samozřejmě finančně je to ale velmi náročné, protože peníze nepřicházely. Kromě státní podpory 25 tisíc, což uhradí maximálně tak nájem."

Telefon v kadeřnictví teď zvoní téměř neustále

Zákazníci a především zákaznice mají o služby enormní zájem. Tak jako například paní Hanka.
„Myslím si, že každé ženě, která chce trošku nějak vypadat, tak kadeřnictví chybělo úplně šíleně moc. Potřebuji barvu, ostříhat, všechno. Prostě první pohled na ženu jsou vlasy."

Čtěte také

Viktor Borčický bude odedneška pracovat i 15 hodin denně. A jak dodává, i kvůli samostříhání v domácích podmínkách bude mít co napravovat.
„Myslím si, že určitě bude co opravovat. Je to i vidět, že ono domácí střihání není úplně ideální. Organizačně je to náročné, musíme najet na nějaký jiný plán. Děláme vše operativně a budeme se snažit vyjít každému vstříc."

Kromě kadeřnictví odedneška můžou otevřít třeba i kosmetické salóny nebo solária.

autoři: Ondřej Vaňura , baj
Spustit audio

Související