Na větvi s Halinou budou populární zpěváci Ondřej Hejma a Světlana Nálepková

12. říjen 2015

Český rozhlas Pardubice uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou" v pondělí 12. října 2015 v přímém přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) Lázní Bělohrad od 18. hodin. Hosty pořadu budou populární zpěváci Ondřej Hejma a Světlana Nálepková. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Ondřej Hejma je zpěvák a hudební skladatel, frontman skupiny Žlutý pes, působil také jako dopisovatel agentury Associated Press v České republice. Příležitostně se věnuje také překládání a moderování televizních pořadů.

Žlutý Pes se třemi kytaristy a dvěma bubeníky se zdál být na vrcholu sil, a zákonitě přišly první zákazy, obstrukce a opruzy. Kapela byla zařazena na nechvalně známý černý seznam "Nové vlny se starým obsahem" a pod značkou ŽP se prostě nesmělo hrát.

Ondřej Hejma

"Abychom vyhověli cenzorům, změnili jsme jméno na Tomahawk, jakožto symbol indiánské, Američany utlačované rasy, ale moc jsme si nepomohli. Do roka a do dne byly v západním Německu rozmístěny americké rakety středního doletu stejného jména. Jejich hlavice mířily na nás a další průser byl na světě", říká Ondřej Hejma.

Ve snaze vymyslet název kapely který by byl dostatečně blbý aby už konečně nikomu nevadil, vznikla Hudebně-zábavná skupina Ondřeje Hejmy a mohlo se hrát.

"Největší malér nás ale teprve čekal. V roce 1984 tehdejší superstar kapely, Atomový Hrubeš řečený Chomáč odjíždí za hlasem svého srdce, zpěvačkou Janou Kratochvílovou navždycky do Londýna a zanechává za sebou celou řadu hudebních sirotků včetně Výběru a Psa", doplňuje Ondřej Hejma.

Herečka a zpěvačka Světlana Nálepková se v Praze a zde také vystudovala hudebně dramatickou konzervatoř. V letech 1980-89 hostovala v divadle Ypsilon, od roku 1993 pak po čtyři léta v hudebním divadlo v Karlíně a od roku 1979 do roku 1989 v pantomimické skupině Michala Nesvadby MIMTRIO.

Pozvání k lenošce přijala Světlana Nálepková

Mezi nejvýznamnější divadelní role Světlany Nálepkové patří Josefina z muzikálu Má férová Josefina a Vivan z hudební revue Zasněžená romance. Mohli jsme ji spatřit v televizních inscenacích Nebožtík si nepřál květy a Skláři či v pohádkách Princezna na klíček nebo Pindruše.

Mezi zábavné pořady, v nichž účinkovala, patří Možná přijde i kouzelník, Sněhurka, aneb Buzarem do problému a Marlen. Pro děti připravila představení Šmidli pidli aneb jak se hraje divadlo. Jako zpěvačka se zamiloval do písniček 20., 30. a 40. let.

Na CD vydala tituly Marlene, Láska je fata morgána, Jsem dívka v rytmu zrozená, Nelutij - Světlana Nálepková zpívá nejkrásnější písně Edith Piaf.

Ve filmu vytvořila Světlana Nálepková role v Lásce v pasáži, Posledním mejdanu a Havárii.

Účinkovala v muzikálu Jeptišky, v současné době ji můžeme vidět v DIVADLE METRO, Divadle u Hasičů a v Paláci Blaník.

Na větvi s Halinou jsou režisér Jakub Kohák a zpěvačka Tereza Černochová

V talkshow "S Halinou na větvi" přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod. O ten se nyní postarají oba hosté.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad. Vstupenky budou k dispozici na místě.


Zvětšit mapu
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka