Na tradičních 29. slavnostech se vypilo 63 tisíc půllitrů piva

15. červenec 2018

Celkem 63 tisíc půllitrů piva se vypilo na Slavnostech svijanského piva, na které v sobotu do Svijanského Újezdu zavítalo 9,5 tisíc návštěvníků.

Hudební produkci více než dvaceti skupin a interpretů, včetně skupin UDG, Walda Gang a Wohnout či zpěvačky Jitky Zelenkové, si mohli až do pozdních nočních hodin užít na třech pódiích. Potvrdil to konzultant Luboš Spálovský.

„Věděli jsme, že překonat loňskou úroveň nebude díky lepšímu počasí příliš těžké, ale celková výtoč nás přece jen velmi příjemně překvapila. Je prostě vidět, že léto, zábava a naše pivo jdou skvěle k sobě. A vůbec nejdůležitější je, že se všichni při hudební produkci na třech pódiích opět královsky bavili,“ komentoval ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík vypitých 63 tisíc půllitrů.

Příští, třicátý ročník Slavností svijanského piva, se ve Svijanském Újezdě uskuteční 13. července 2019. „Z hlavních tváří, které jsme pro jubilejní třicáté Slavnosti předběžně potvrdili, mohu zatím jmenovat třeba skupinu Jelen nebo zpěvačku Janu Kirschner,“ řekla Petra Bursová, starostka Svijanského Újezdu, který je spolupořadatelem tradiční akce.

Pivovar ve Svijanech byl založen v roce 1564 a je tak jedním z nejstarších českých pivovarů vůbec. Jeho novodobá historie se datuje od poslední změny vlastnického uspořádání v roce 1998, kdy se novým vlastníkem upadajícího pivovaru s výstavem 30 000 hl stala ryze česká společnost Pivovar Svijany, s. r. o., (po roce 2005 Pivovar Svijany, a. s.).

Spustit audio

Související