Na silnicích se projevuje nevyzpytatelné podzimní počasí. Srážka dvou aut si vyžádala zranění

17. říjen 2019 09:54

Zřejmě vliv nepřiměřené rychlosti v kombinaci s mokrou vozovkou pokrytou spadaným listím stojí za jednou z možných příčin dopravní nehody, ke které došlo krátce před osmou hodinou ranní na silnici III. třídy v obci Stupná na Jičínsku.

Třiatřicetiletý muž cizí státní příslušnosti v uvedenou dobu řídil ve směru od Bělé u Pecky na Vidochov osobní motorové vozidlo Mercedes - Benz E 220 CDI. Spolu s ním na předním místě spolujezdce cestoval jeho devětačtyřicetiletý otec.

Čtěte také

Při průjezdu pravotočivou zatáčkou řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy a na mokré vozovce přejel do protisměru.

Zde se následně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem Peugeot Partner s přívěsem. Jeho pětapadesátiletý řidič v důsledku srážky utrpěl lehké zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice k lékařskému vyšetření. K dalšímu zranění osob nedošlo.

Případný alkohol u obou řidičů policisté na místě vyloučily provedenou dechovou zkouškou. Celková škoda je předběžně určena na částku 240 tisíc korun.

Dopravní nehoda na silnici III. třídy v obci Stupná na Jičínsku

Přesná příčina dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření jičínských dopravních policistů.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související