Na plech s Kamilou. Zpěvačka a nadšená kuchařka Kamila Nývltová chystá knížku svých pečicích receptů

21. květen 2022

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:31 Vzpomínka na herce Josefa Abrháma
  • 04:02 Další díl seriálu o kávě
  • 09:44 Jaká je historie deštníku?
  • 13:05 Co si zabalit do kufru na dovolenou?
  • 17:07 Kosmetický rádce s Vlastou Libotovskou
  • 21:32  Jaká má plány zpěvačka Kamila Nývltová?
  • 24:22 Rozhlasová anketa Šarmantní osobnost roku pokračuje

Jedním z hostů při Dni otevřených dveří Českého rozhlasu Hradec Králové byla také zpěvačka Kamila Nývltová. A povídali jsme si s ní nejen o jejím novém evropském turné, ale také o kuchařce, která se rodí na jejím stole.

V kuchyni jsem taková stará klasikářka. Jsem ráda, když se upeče dobrý větrník, špička nebo věneček. Musí to být poctivé.
Kamila Nývltová, zpěvačka

„Za necelé tři týdny odjíždím na evropské turné a do toho jsem v plném psaní své knihy o pečení, která vyjde na podzim. Právě to sestavuji, mám tam 31 receptů. Musí se to vše připravit a kdo nikdy nevydával žádnou knížku, tak si ani neumí představit, co to je za obrovské množství práce. A bude se to jmenovat Na plech s Kamilou.“

Čtěte také

A co pečeš nejraději?
„Já jsem taková stará klasikářka. Jsem vážně ráda, když se upeče dobrý větrník, špička nebo věneček. Protože samozřejmě každý to peče jinak a dělají se nejrůznější krémy. Ale pokud to není uděláno pořádně, vymýšlí se nějaké náhražky a novoty, tak to není ono.

„Musí to být poctivé, může se třeba vymyslet nějaké lehčí verze, potom je to prostě dobrota.

Když se dívám na tvoji nádhernou postavu, tak ochutnáváš vůbec ty své výrobky?
„Musím ochutnávat. Protože si vždy říkám, že hlavní je chuť. I když to třeba není někdy úplně vzhledově přímo to, co se člověku líbí, tak vyhrává chuť.

Čtěte také

„Ale s tím ochutnáváním se musím hlídat, zvláště teď, když jsem už skoro měsíc bez pohybu, protože jsem před třemi týdny spadla v Itálii v zvrtla si kotník. Teď jsem ještě zjistila, že mám k tomu ještě natržený sval. Takže nemůžu dělat vůbec nic a musím být v klidu.

Připomeň nám ještě tvé nastávající turné, které bude opravdu veliké.
„Odlétám už 4. června do Mnichova, kde budeme 14 dní zkoušet a potom vyrazíme s americkou skupinou, která se jmenuje Two Steps From Hell, s epickou a filmovou muzikou. Produkce je z Rakouska a z České republiky jedu nakonec jen já jediná.

„Budeme hrát v Londýně i v Paříži, budeme dokonce i v Praze, to bude 28. a 29. června v O2 aréně. Moc se na to těším, myslím si, že to bude obrovská zkušenost, která se může naskytnout třeba jen jednou za život.

Kamila Nývltová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Kamila Nývltová


rodačka z Trutnova po účinkování v soutěži X Factor v roce 2008, kde zvítězila v kategorii zpěváků do 25 let, působí od roku 2008 jako sólistka Divadla Broadway a Divadla Hybernia. Od září 2012 působí také v Hudebním divadle Karlín. Ve volném čase jezdí Kamila na snowboardu, in-linech a hraje tenis. Ráda pracuje s dětmi. Je patronkou soutěže pro začínající zpěváky Česko zpívá.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související