Na hřebeny Krkonoš teď musíte jen po svých. Kvůli pravidelným údržbám nejezdí lanovky

2. listopad 2020 08:13

Lanovky v Krkonoších od pondělí nepojedou. Turisté se na hřebeny nejvyšších českých hor v tomto týdnu dostanou jen pěšky. V některých dnech budou v listopadu v provozu lanovky na Sněžku a Medvědín. Opět by se lanovky v Krkonoších měly naplno rozjet se spuštěním zimní sezony.

Čtěte také

Kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou na Sněžku po dobu odstávky od pondělí 2. listopadu do 4. prosince pojede jen o víkendech a ve dnech 16. a 17. listopadu.

"Lanovku čeká pravidelná údržba. Mezi hlavní úkony bude patřit diagnostika stavu hlavních ložisek převodových skříní a poháněcích lanových kotoučů," uvedl náčelník lanovky Jiří Martinec.

Skončená letní sezona podle něj byla z pohledu návštěvnosti lanovky o 15 až 20 procent slabší než v minulých dvou letech.

Čtěte také

V dubnu byla lanovka kvůli epidemii covidu-19 mimo provoz, v dalších jarních měsících se na zájmu turistů podepsalo deštivé a chladné počasí.

Ani prázdninové měsíce bilanci nevylepšily. "Vrátili jsme se tak na úroveň letních sezon let 2016 a 2017," dodal Jiří Martinec.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn bude mít čtyřsedačková lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín odstávku od 2. do 6. listopadu. V sobotu 7. listopadu se opět rozjede a bude v provozu do 17. listopadu, a to vždy od 9:00 do 16:00 hodin.

Kabinová lanovka z Janských Lázní na Černou horu bude mimo provoz celý listopad.

autoři: Kateřina Kohoutová , baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související