Modrá krev, Aukce na prodej pozemků a Jak je národ prosolen, tak dlouho vydrží. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Potomek jednoho z nejstarších českých šlechtických rodů František Kinský putoval s televizním štábem v uplynulých několika letech po stopách dalších deseti aristokratických rodů, aby připravili už třetí pokračování populárních dokumentů. A tak jsem se s Františkem Kinským sešel znovu u mikrofonu pořadu Na cestách s Petrem Voldánem, abychom navázali na naše rozhlasové výpravy.

Tentokrát budeme cestovat na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové a Českého rozhlasu Pardubice nejen do míst natáčení televizní série - vydáme se i do historie většinou méně známých šlechtických rodů.

Čtěte také

Za necelých 137 milionů korun si mohou zájemci koupit pozemky u hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně. Do elektronické aukce je jako nepotřebné vložil Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Podmínkou pro účast je složení kauce ve výši 13 milionů a 700 tisíc korun, což je 10 procent celkové ceny.

Stavební a pozemkové parcely leží v lukrativní části Svatý Petr pod hotelem Horal a v jeho těsném sousedství. Před aukcí nabídl úřad pozemky v souladu se zákonem a s předkupním právem majiteli hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně. Stát a vlastník hotelu Horal řeší spory ohledně úhrad za pronájmy pozemků. Proč?

Čtěte také

Odpočinek je životně důležitý. I když se občas zdá, že na něj v běhu času zapomínáme. Síly dokážeme načerpat na dovolené v létě, ale volno bychom si měli dopřávat nejen, když svítí sluníčko. Ideální je naučit se takzvaně vypínat každý den. Ale umíme to?

Jak vlastně správně odpočívat? Na to se Pavla Kindernayová zeptala psychologa Jana Laška. „Od pradávna se přeje k jídlu dobrá chuť a dobré zažití. A to slovo mě zaujalo, protože zažít neznamená jen něco zažívat v životě. Ale aby zažívaly i naše orgány, které jsou k tomu vytvořeny.“

autor: baj
Spustit audio

Související