MILÍČŮV DŮM v Jaroměři slaví výročí Dnem otevřených dveří

23. září 2010

Milíčův dům je středisko Diakonie českobratrské církve evangelické sídlící v centru Jaroměře. Na sklonku letošního roku oslaví výročí. Při této příležitosti pořádá ve středu 5. prosince 2007 od 14:00 Den otevřených dveří. "Pro návštěvníky máme připravenou prezentaci činnosti našeho zařízení. Během odpoledne na Náměstí ČSA proběhne happening s výtvarnou dílnou a soutěžemi pro děti za účasti Mikuláše, čerta a anděla. Ke shlédnutí bude také pěvecké vystoupení žáků ZUŠ. V 17:00 se vypraví Světýlkový průvod z Náměstí ČSA do Milíčova domu, kde loutkářský soubor LS BOĎI představí pohádku Kašpárek a princezna Darla," popsala program pracovnice pro public relations Bc. Žaneta Csaszárová.

Milíčův dům letos oslaví výročí 15 let od založení střediska. Dne 21. prosince roku 1992 bylo zřízeno jako samostatná právnická osoba. Poté zakoupilo dům v Havlíčkově ulici, zrekonstruovalo ho a dne 17.11. 1996 bylo slavnostně otevřeno. Uplynulo tedy jedenáct let pomoci neorganizovaným a ohroženým dětem a mládým lidem z regionu Jaroměř. "Za tuto dobu jsme zaznamenali téměř 65 tisíc návštěv více než 500 klienty. Dětem a mladým lidem často pomáháme řešit problémy ve škole, problémy s trestnou činností, s nalézáním vhodných brigád nebo zaměstnání, s experimentováním s drogami nebo je pouze doprovázíme dospíváním, " uvedla ředitelka střediska Bc. Iva Papáčková.
Milíčův dům je nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Kromě různých volnočasových aktivit a prostoru pro svou vlastní seberealizaci mohou děti a mladí lidé ve věku od 6 do 21 let využívat také sociálních služeb typu poradenství, informační servis, zprostředkování návazných služeb, pomoci v krizi, doučování. Více informací na www.milicuvdum.diakoniecce.cz

Spustit audio