Milada Horáková promluví poprvé po 55 letech

15. listopad 2005
mimořádný pořad

Český rozhlas 1 - Radiožurnál uvede ve čtvrtek 17. listopadu mimořádný dokument o unikátním zvukovém záznamu závěrečné řeči všech obžalovaných v monstr procesu s Miladou Horákovou, který nebyl ještě nikdy vysílán v žádném sdělovacím prostředku.

Národnímu archivu v Praze se podařilo objevit unikátní materiál - tři pásky se závěrečnou řečí všech obžalovaných v monstr procesu s Miladou Horákovou. Tento zvukový dokument nebyl ještě nikdy vysílán v žádném sdělovacím prostředku; ležel v archivu s poznámkou: "...z posledních slov nic nevysílat až na další."

Po 55 letech promluví obžalovaní Horáková, Nestával, Zemínová, Buchal a další ve vysílání Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu. Budou velebit soudce, který podle jejich názoru celý proces vedl spravedlivě? Budou chválit StB za korektní jednání? Budou se obhajovat? Proč nebyl materiál nikdy vysílán?

ČRo 1 - Radiožurnál, mimořádný dokument Marka Janáče s unikátním záznamem závěrečné řeči Milady Horákové a dalších obžalovaných, čtvrtek 17. listopadu od 12.10 hodin, repríza ve 21.10 hodin.

autoři: Marek Janáč , ekl
Spustit audio

Více z pořadu