Město vyslyšelo stížnosti rodičů, nové parkoviště vzniká u vrchlabských městských jeslí

8. listopad 2018 11:16

Rodiče vozící děti do městských jeslí ve Vrchlabí nemají téměř kde zaparkovat. Chybí místa a tak auta často nechávají, kde to jde, nebo musí čekat až jiní odjedou. Vedení města vyslyšelo stížnosti rodičů a už se situace mění. 

Nové parkoviště pro zhruba 10 automobilů už vzniká u vrchlabských městských jeslí. Město tak zareagovalo na stížnosti některých rodičů, kteří mají problém při dopravě svých dětí. Často totiž nemůžou nikde zaparkovat. Už brzy se tak situace zřejmě zlepší.

Modernizace úpravny pitné vody ve Vrchlabí, části Herlíkovice, skončí asi později. Proč?

Pitný režim je důležitý

Modernizace úpravny pitné vody ve Vrchlabí, konkrétně v části Herlíkovice, nejspíš neskončí v termínu, tedy na konci září. Objevily se komplikace. Ty se už ale podle pracovníků úpravny podařilo vyřešit. Přesto se stavba zpozdí. Oprava byla podle vodohospodářů nutná, protože technologie už byla zastaralá. 

Auta parkující podél obou stran ulice, někteří řidiči nechávají auta stát na záhonech, další musí zajet do vedlejší ulice a snažit se místo najít tam. Takhle to každé ráno vypadá kolem městských jeslí.

„Tady se nedá prakticky vůbec zaparkovat. A hlavně je tady vedle ještě také dětská doktorka. Takže když je hodně nemocných, tak tu prostě člověk nezaparkuje. Parkuje se všude možně, kde to jde. Je to špatné," popisuje ranní zmatky maminka Karolína Ondó, která drží dítě v náručí. Potvrzuje, že kolikrát musí čekat i několik minut, než vůbec najde místo, kde nechat auto stát.

Nové parkoviště vzniká u vrchlabských městských jeslí

Stížnosti rodičů vedení města vyslyšelo a na základě porady s vedením jeslí a mateřské školy přistoupilo k výstavbě parkoviště.

„Auta parkovala kolem jeslí a ráno, když najížděli rodiče k nám, do školky a k paní doktorce, tak ta situace tady byla docela složitá. Tak si myslím, že to určitě pomůže," říká Vlasta Švadlenková, ředitelka městských jeslí.

nové parkoviště vzniká u vrchlabských městských jeslí

Aby tu parkovací plocha zhruba pro deset aut vznikla, musela se zmenšit zahrada mateřské školy.

„Posunul se plot zahrady mateřské školy, která má velkou zahradu a plně ji nevyužívala. Takže souhlasila s tím, že se plot posune a tím vzniknou parkovací místa, která budou sloužit především pro jesle. Protože většina rodičů tam své děti po ránu přiváží auty a v zimě je to ještě komplikovanější," vysvětluje místostarosta Michal Vávra ze sdružení Zvon.

Ředitelka jeslí chce ještě jednat s vedením ZUŠ, která stojí v těsném sousedství, jestli by v dopoledních hodinách nemohli někteří její zaměstnanci nechávat svá auta na jejich parkovišti. Pro přijíždějící rodiče by tím pádem bylo ještě víc místa.

Spustit audio

Související