Matěj Ruppert: Mám v hlavě námět na velkofilm. Bude o Miloši Formanovi

Zpěvák kapely Monkey Business jak ho neznáte. S Halinou Pawlowskou si povídal o jídle, cestování, rodinné historii, svých autorských plánech i čtecích rituálech.

„Přestal jsem číst klasické knihy a začal číst na čtečce, abych nebudil manželku a dcery,“ pochvaluje si výhody e-knih Matěj Ruppert s tím, že čas na čtení si najde většinou v poslední hodině před usnutím. „Všechny ty knihy si ale zároveň pořídím,“ ubezpečuje.

Formanův život je ztělesnění amerického snu

„Mám trochu i autorské ambice,“ připouští zpěvák. „Myslím, že námět na hollywoodský scénář mají všichni velcí scenáristi přímo před sebou. Jeho životní příběh je ztělesněním amerického snu se vším všudy. Je to příběh Miloše Formana.“

S myšlenkou životopisného snímku si Matěj Ruppert hraje docela vážně. „Měl bych asi začít tím, že se zeptám jeho ženy a dětí, jestli mají zájem, aby taková věc vůbec vznikla. Je to slušnost. A pak bych se měl spojit s panem Novákem, který napsal podle mne geniální knihu Co já vím?. Z té by se určitě vycházelo. Už mám v hlavě i první scénu, kterou by se začínalo.“

Jak bude možná začínat jeho první scenáristický počin? Jak Matěj Ruppert vzpomíná na natáčení gastronomického cestopisu Manu a Matěj na cestě do Říma? A co spojuje zpěváka s prvorepublikovým houslovým virtuosem Vášou Příhodou? Poslechněte si celý rozhovor v aplikaci mujRozhlas.

Speciál Haliny Pawlowské Pokračování za chvilku: Co Čech, to Němcová poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každý den po 12:00 anebo v repríze po 20:00. Každý díl najdete ještě týden po odvysílání na stránce pořadu zdarma. Díly nejsou ke stažení.

autoři: Halina Pawlowská , and
Spustit audio

Související