Manželský pár herečka Barbora Kodetová a muzikant Pavel Šporcl je na větvi s Halinou

14. září 2020

Hosty pořadu Českého rozhlasu Na větvi s Halinou jsou herečka Barbora Koderová a muzikant Pavel Šporcl. Jde o přenos z Lázní Bělohrad, kde se pravidelně koná talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů.

Barbora Kodetová je česká herečka a moderátorka, dcera herce Jiřího Kodeta a Soni Kodetové, prapravnučka slavného českého herce Vendelína Budila, vnučka české herečky Jiřiny Steimarové a sochaře Jana Kodeta, pravnučka herce Jiřího Steimara a sochaře, malíře a grafika Emanuela Juliana Kodeta, členka poslední herecké generace ze slavné české umělecké a divadelnické rodinné dynastie Steimarů a Kodetů.

Barbora Kodetová

Po absolutoriu Pražské konzervatoře, kde získala titul DiS., byla v letech 1991 až 1996 členkou hereckého souboru činohry Národního divadla v Praze. Poté hrála v divadelním spolku Kašpar, dva roky v Městském divadle v Mladé Boleslavi, ve Švandově divadle či v Činoherním klubu.

Ztvárnila i filmové role ve snímcích Učitel tance, Rivers of Babylon a ve dvou dílech americké fantasy Duna a Děti Duny. Hrála také například ve filmu České televize Útěky a v jedné z hlavních rolí seriálu TV Nova Redakce.

Od roku 2005 žije s houslistou Pavlem Šporclem, za kterého se 1. května 2015 provdala a s nímž má dvě dcery, Violetu a Sophii. Třetí, nejstarší dceru Lily Kodetovou, má z předchozího manželství.

Houslista Pavel Šporcl

Pavel Šporcl je český houslový virtuóz světového renomé. Jedná se o velmi výraznou a silnou uměleckou osobnost, laureáta mnoha předních houslových soutěží, dnes patrně vůbec nejpopulárnějšího českého umělce působícího v oblasti vážné hudby.

Čtěte také

Po studiích na konzervatoři a na AMU studoval houslovou hru v USA. Vystupuje na světových pódiích, festivalech i s renomovanými orchestry. Své posluchače navíc zaujal svým často velmi neformálním vystupováním a oblékáním, kterým se snažil obecenstvu co nejvíce přiblížit.

Vystupoval se stylizovaným „pirátským“ šátkem na hlavě, nechal si postavit unikátní modré housle pro 21. století od nejlepšího současného houslaře Jana Špidlena atd.

Jeho nahrávky se těší velké přízni jak posluchačů, tak kritiky. Takřka všechna jeho alba získala titul Platinová deska. Vedle stěžejní klasické hudby koncertuje a nahrává i jiné žánry. Je častým hostem televizních a rozhlasových pořadů, těší se zájmu všech médií.

Prostřednictvím svých vystoupení podporuje benefiční projekty nadací a neziskových organizací. Je patronem SOS dětských vesniček, Centra pěstounských rodin a Asociace Apla pomáhající lidem s autismem.

Na větvi s Halinou

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související