Magnetická rezonance rozšíří diagnostiku v Trutnově

23. září 2010

Novou magnetickou rezonanci uvede do provozu Oblastní nemocnice Trutnov. Tento supermoderní přístroj rozšíří možnosti diagnostiky pro více než 250 tisíc lidí ve spádové oblasti nemocnice. Sloužit bude všem lékařským oborům. Přístroj v ceně 18,5 milionu korun byl pořízen v rámci koncepce rozvoje nemocnic Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje. Magnetická rezonance bude v trutnovské nemocnici představena v pondělí 17. prosince 2007 v 11:00, kdy bude také spuštěn její zkušební provoz. Od ledna začne sloužit naostro a umožní lékařům přesnou moderní diagnostiku řady skrytých problémů a onemocnění.

Na financování se podílely Kraj částkou 9,5 milionu a 9 miliony státní rozpočet. Další 2 miliony korun investovala samotná nemocnice na komunikační a archivační moduly, které zvýší možnosti obsluhy přístroje a stanou se základem postupné digitalizace nemocnice.
Zahájení provozu se zúčastní náměstek pro zdravotnictví Královéhradeckého kraje Rostislav Všetečka, představitelé Oblastní nemocnice Trutnov, a. s., a zástupci dodavatelské firmy.

Spustit audio